Bemutatkozás

Kompozitor Kft. bemutatkozás

A Kompozitor Műanyagipari Fejlesztő Kft. 1991-ben alakult. Az alapító szakemberek előzőleg az állami tulajdonú Műanyagipari Kutató Intézetben dolgoztak együtt, ahol magas szintű műanyagipari fejlesztési kutatásokat folytattak. A Kompozitor Kft. fő tevékenysége nagyszilárdságú üvegszál erősítésű műgyanta (kompozit) termékek fejlesztése és gyártása.

Bemutatkozás - Rólunk - KompozitorA Kompozitor Kft. megalakulása óta egy filozófia szerint tevékenykedik:

„Soha nem másolunk, csak újat alkotunk!”.

E gondolathoz híven a Kompozitor megalapításától kezdve folyamatosan hoz létre újabb és újabb termékeket a kompozit műanyagok fejlesztésével és új alkalmazások, gyártási eljárások kidolgozásával. A társaság alapítója és vezetője Kecskeméthy Géza, Jedlik Ányos díjas gépészmérnök, nevéhez több mint 70 találmány és szabadalom fűződik.

 

 

Bemutatkozás - Rólunk - Kompozitor

A Kompozitor Kft. két telephellyel rendelkezik. Székhelye a Vecsésen lévő saját tulajdonú, 3000 m2-es gyártó üzemben található. A korszerű üzem 2008. óta ad helyet a különböző kompozit anyagok fejlesztésének és gyártásának. A társaságnak Hódmezővásárhelyen is található egy üzeme, ahol főleg a poliészter műgyanta termékek gyártása és fejlesztése folyik.

A vállalkozás vecsési telephelyén folytatott tevékenységét az ISO 9001:2015 és az ISO 14001:2015 minőség- és környezetirányítási rendszerek által szabályozott és minősített módon folytatja.

Közel ötven munkatárs dolgozik a cégnél. A társaságban magas hozzáadott értékű műszaki fejlesztés és termelés folyik, az alkalmazottak 44%-a felsőfokú végzettségű.

 

Bemutatkozás - Rólunk - Kompozitor          Bemutatkozás - Rólunk - Kompozitor         Bemutatkozás - Rólunk - Kompozitor         Bemutatkozás - Rólunk - Kompozitor

A Kompozitor Kft. jelenleg legkurrensebb terméke a FuranFlex® kompozit műgyanta kéménybélelő rendszer. A FuranFlex® 2017 végéig Európában 600 ezer kéményben, több mint 5000 km (5 millió méter) hosszban került beépítésre. A FuranFlex® kéménybélés rendszert 34 országba exportáljuk, köztük Európa majd’ minden országa, Oroszország és az USA.

A FuranFlex® technológián alapul másik két alkalmazási terület: a szellőzőrendszerekben történő alkalmazás, amelynek neve VentilFlex® és a vízelvezető csövekben történő alkalmazás, amelynek neve RainFlex.

 

Bemutatkozás - Rólunk - Kompozitor   Bemutatkozás - Rólunk - Kompozitor   Bemutatkozás - Rólunk - Kompozitor

A cég további termékei, a TransRing és TransPolym leszorító gyűrű és kitámasztó-rúd, amelyet ipari transzformátorok gyártásánál használnak, de termékei között van üvegszál erősítésű hullámlemez, illetve különböző hőálló és tűzálló kompozit panelek is.

TERMÉKEINK

A Kompozitor Kft. számos szakmai díjat nyert. Ilyen például a párizsi Nemzeti Innovációs Pálma, vagy a brüsszeli Találmányi Világkiállítás Kiemelt Aranyérme. A magyar elismerések közül a legrangosabbak a Géniusz Európa Nagydíj, illetve a 2017-ben elnyert Magyar Innovációs Nagydíj SZTNH innovációs díja.